Välkommen in i Min Hundvärld

 

 

 

Hej och Välkommen in på mina Hundsidor.

Aldrig, aldrig trodde jag att jag skulle få göra en hemsida om vår hund, det är nästan för bra för att vara sant.

Det hela började med att Matilda bodde hos sin pojkvän i stort sett hela sommaren 2006, Matilda som har varit svårt pälsdjursallergisk. Hon klarade dem hur bra som helst. Hon gosade och kelade och stod i utan att bli sjuk. Helt fantastiskt i alla fall.

Då börjar det röra sig i min, annars ganska stillsamma, hjärna - tänk om! Tänk om jag med skulle tåla en sådan hund! Så vi börjar prata om det, jag och maken och han tycker att det vore väldigt bra för mig om jag kunde ha en hund. Jag går bara hemma hela dagarna och behöver komma ut, både för att röra på mig och få lite mer socialt liv.

Sagt och gjort. Vi börjar leta info på nätet och hittar sidan Shibainfo där det står fantastiskt mycket om rasen. Den verkar vara helt underbar och för maken, som mer gillar katter, är den bra då man ofta läser att Shiban är en katt i en hundkropp. En intelligent och envis personlighet. Även han faller för rasen. Nu återstår att få komma hem till någon och testa sig för allergin. Dotterns pojkvän bor 55 mil bort, så det är inget alternativ. Samtidigt börjar vi titta på valpannonser. Alla verkar bo långt bort.
Ungefär samtidigt som jag får kontakt med en kvinna här i Örkelljunga som har Shibor, så hittar vi den perfekta valpen! En liten hane, på ca 6v, boendes 14 mil bort, ett stenkast i detta fallet. Han är inte såld heller, otroligt nog! Vi kommer överens om att valpen hålls till oss några dagar.

På onsdagen får vi så träffa två härliga Shibor, Ichi och Sumo. Jag känner ingenting jag kan inte fatta det, jag som känt av alla hundar sedan många år tillbaka. Jag gosar och pussar och har mig - ingen reaktion! Gissa om jag är lycklig?! Hem och mailar Lisbet som äger valpen. Vi ska åka dit på lördagen, bestämmer vi.

Veckan sniglar sig fram men tillslut står vi där och tittar på de två sötaste knyten vi sett på länge. Allt klaffar och valpen, som döps till Yoshi (japanska och betyder; god, snäll, duktig) ska få flytta hit på fredagen den 17/11. Ni kan ju tro att vi längtar!

Här ska ni få följa Yoshis liv och leverne, det är bara att klicka på Yoshis knapp här till vänster. I galleriet finns det bilder och kanske filmer på honom.

Under kompisknappen har jag tänkt samla på mig bilder på andra hundvänner, som jag känner personligen eller genom nätet. Under länkarna finns det lite blandat. Vill du ha med en länk, skicka mig ett mail så ordnar vi det.

Oktober 2008.
Nu har det hänt lite nytt. Yoshi ska få en "lillasyster". En shibaflicka som ska heta Twixi. Twixi är född samma dag som Yoshi fyllde två år. Hon bor för tillfället på "Rollick's kennel" i Nyköping. Hon ska flytta hit den 17/11. Vad vi väntar på den dagen.
Twixi har fått en egen sida, givetvis. Där finns just nu bara några få bilder och vi vet inte ens vilken av tikarna som ska bli vår. Men söta är de allihop. Mer bilder kommer efterhand.

Januari 2009
Nu har Twixi bott här i 8 veckor, dvs halva sitt liv. Det har varit två intensiva månader med full rulle. Twixi är dock en lugn valp som är duktig på att roa sig själv. Hon hade dock otur och fick urinvägsinfektion när hon bara varit här några dagar och behövde kissa ofta, ofta. Det var som att hon fick för sig att det var ok att kissa inne så vi har haft lite strul med att lära henne av med det. Nu kissar hon väldigt sällan inomhus och hon sover sen några veckor på natten, åtminstonde 7-8 timmar.

Det har tillkommit två nya sidor - Träffar och Kurser. Där är bilder från shibaträffar vi varit på samt från kurser vi gått. Länkknapparna finns i menyn till vänster. Håll tillgodo!
Vill ni se bilder osv från en specifik hund gå in under deras namnknapp och du hittar mycket mer!

Hoppas ni får en trevlig stund och glöm inte skriva i min gästbok! // Lena

 

Design: © 2006 Marcus Svensson

© Lena Svensson Alla rättigheter reserverade 2004-2009