Twixis Värld

  

 

Namn:    Rollick's Bright Star - "Twixi"

Född:      2008-09-22

Mamma: Explorers Lurime - "Lori"

Pappa: Kazakoshi No Suzuteru Go Yokohama Atsumi - "Junior"

Syskon: 4 kullsyskon - 3 tikar och 1 hane (Nikki, Tiuku, Elsa)

Värt att veta: Jag har en flashig topline ;). Jag gillar min husse väldigt mycket, precis som storebror Yoshi. Jag tycker om att sova hos husse på natten, helst intill hans mage. Min stora passion annars i livet, vid 3 mån. är skor och tuggben! Kan jag hålla på länge med. Jag drömmer ofta högljutt och livligt!

Dagbok:

23/10
Idag har min blivande matte och lillmatte varit på besök. De verkade ju snälla. Det gosades massor i alla fall. Det sägs att jag ska få en kompis när jag flyttar hem till dem om knappt en månad. Flytta? Nä, jag vill bo kvar hos min mamma och mina syskon - heeeela livet! Så är det bara.
Vill ni se bilder från besöket så klicka här

17/11
Idag kom de tillbaka igen och med sig hade de en fin kossa som är nätan lika stor som jag men oj vad kul det var med den! Vi busade lite o jag fick mat, sen gick vi ut till mina syskon igen och så tog lillmatte en bild av oss alla fem för det var tydligen så att jag ska flytta härifrån idag. Likaså min bror. Konstigt...
Efter det stoppades jag in i en kattbur o jag bara pep. Men det är väl inte konstigt, ni läste väl att det var en bur för katter. Jag är ju faktiskt en hund! De plockade ut mig efter en stund, tack o lov. Sen skulle vi åka tåg, det var spännande men man blev väldigt trött så jag sov större delen av resan. Man vill ju vara utvilad när man kommer hem o ska presenteras för övriga familjen.
Så kom vi till mitt nya hem, där fanns en annan hund som heter Yoshi. Jag gillade honom direkt men tyvärr var det inte ömsesidigt. Förstår inte det, jag ville ju bara  smaka lite på honom! Jaja, det ska väl rätta till sig när han väl vant sig vid mina vassa tänder. Han inser nog snart vilken söt tjej jag egentligen är. Återkommer med fler rapporter vad tiden lider.

27/11
Idag har jag varit hos farbror veterinären. Han tyckte jag var såååå söt! Klart jag är, jag är ju bäst. Iaf så har jag urinvägsinfektion. Jag är väldigt kissnödig hela tiden och trött men nu ska jag få medicin i 10 dagar så jag blir frisk igen. Nu ska jag vila lite igen, vi hörs!

9/12
Nu har jag bott här i tre veckor, tänk vad tiden går fort när man har roligt och det har jag! Iaf för det mesta. Yoshi och jag är bra kompisar och leker mycket tillsammans. Vi kan tom sova tillsammans på dagarna. Ja jag hade gärna sovit med honom på natten med, men det får jag inte, inte så länge jag inte kan låta bli att kissa på natten iaf - säger matte. Dumt...
Jag växer o frodas, väger 3kg nu. Vi går lite små promenader varje dag, jag får ha en tvättlina efter mig, så jag inte ska springa iväg när jag blir rädd. Jag är lite feg förstår ni, hör jag läskiga ljud eller möter stora människor så springer jag allt vad jag kan på andra hållet, så nu kan matte stoppa mig innan jag springer för långt. Det är ju bra... tror jag...

11/12
Så har man varit till veterinären igen. Fast denna gången var det hos en annan. Det är så här att jag har väldigt ont i min ena baktass. I går när matte kom hem från affären så studsade jag omkring som vanligt men råkade få min tass i kläm mellan dörren och tröskeln. Jag SKREK allt vad jag kunde, det gjorde jätteont! Senare fick jag en tablett så jag kunde sova på natten utan att det gjorde allt för ont.
Eftersom det fortfarande gjorde väldigt ont i min tass o jag inte vill gå på den så fick vi åka till tant veterinär. Hon var ganska snäll, men klämde hårt på min tasse. Sen sa hon att vi skulle röntga. Det var inget, man fick bara sitta på ett bord också kelade matte lite med mig o gjorde roliga ljud så jag skulle titta på henne istället för tassen. Sen var det klart! Inget hade gått sönder, sa tanten, men det var väldigt svullet o därför gjorde det så ont. Jag fick mera tabletter så det inte skulle göra ont. Tur. Men sen kom ju det värsta jag fick en stoooor spruta! Den måste ha varit gigantisk för jag skrek, nästan lika mycket som när jag klämde tassen, men inte riktigt. Det här gick iaf över meddetsamma och sen fick jag åka hem. Mormor var med mig och matte, det var bra för hon har alltid godis i fickan! Man blir trött av att vara hos veterinären så jag sov hela vägen hem.
På kvällen ringde Nikkis matte (min syster Nikki, alltså) och frågade hur jag mådde. Det var snällt tyckte jag! Under tiden vi pratade passade Nikki på att kissa på golvet! Det ska man ju inte (fast jag gör det ibland jag med, nöden har ingen lag)...
Ha det så bra allihop!

24/12
Nu har vi firat något som heter jul. Det var kul, då kom mormor, morfar, Björn och Olga - de gillar jag massor. Vi fick tigga till oss god mat och sen fick vi presenter! Jag fick både leksaker och godis. Men det tar på krafterna att fira jul så jag fick ta mig lite små lurar emellanåt. Men på det hela taget var det en trevlig kväll. Sådant kan vi fira oftare tycker jag!
Yoshi har blivit konstigt kan ni tro... han har en plasttratt runt huvudet och är lite sur av sig. Han vill inte leka med mig längre, fast jag försöker. Hoppas den däringa saken trillar av snart så han blir sitt gamla vanliga busiga jag igen! God Jul på er allihop! // Twixan

1/1 2009
Så är det visst nytt år, vad det nu innebär. I går kväll kom det en tant och farbror hit, som jag aldrig träffat innan men jag gillade dem jättemycket. De tyckte jag var en väldigt lugn och trevlig valp. Jag hälsade intensivt men sen gick jag o la mig under en stol och sov hela tiden människorna satt och åt och pratade. En stor del av kvällen sysselsatte jag mig själv med mina leksaker och tuggben. De var mycket imponerade må jag säga. Men jag är ju en stjärna, så är det bara!
Efter några timmar, när jag precis somnat skönt på mattan, så började det blixtra och smälla något väldigt. Jag fick sitta i famnen o titta ut genom fönstret men jag tröttnade efter en stund och struntade i alla bomber o granater.
Just ja, jag har fått kontakt med min syster också, Elsa heter hon och hon bor i Västerås. Kolla i mitt slöktträd, där finns bild på henne. Ha ett bra nytt år! Hej hopp!

11/1
Idag har jag varit på shibapromenad. Det var SÅ kul! Massor av samma sort som jag. Allra roligast var en vovve som heter Milou, han är en dag äldre än mig och jag är moster till honom. Han ville jag leka med mest hela tiden, det var roligare att leka med honom än med Yoshi för han försökte inte sätta mig på plats hela tiden. Vill ni se bilder från träffen klicka här, eller på länkknappen till vänster. Men det var väldigt jobbigt så man var tvungen att sova middag hela eftermiddagen sen. Men jag kommer igen!

22/1
Då är man hela 4 mån gammal. Värst vad tiden går fort när man har roligt. Jag har växt massor sista veckorna, fått tjock päls, stor svans och kinder. Röd har jag med blivit. En riktig snygging säger matte! Om två dagar ska jag börja gå i skolan, spännande! Jag kan ju ganska mycket redan faktiskt men jag kanske lär mig något nytt, vem vet?! Iaf vet jag att man får godis när man tränar med klickern och godis är aldrig fel! Berättar mer nästa gång! Bye! // Twixen-Dixen

14/2
Idag vill jag skicka massor av GRATTIS till min söta syster Nikki. Hon har varit på sin första utställning och går och blir BIS valp 4-6mån     Heja dig!! Här kan du se mer : http://heilas.blogg.se/2009/february/bis.html

Med mig är det bara bra, fast jag har lite ont i munnen av alla tänder som ramlar ut och eller kommer upp både här och var. Inga vassa bissingar finns iaf kvar fram till och med hörntänderna och det tycker matte är skönt för då kan jag inte bitas så hårt längre. Idag har det varit jättefint vårvinter väder och jag har fått vara lös på promenaden UTAN lina idag! Det var härligt, inget som snodde in sig. Jag och Yoshi vi busade i snön, jahoj vad vi sprang. Go kväll// Twixi

22/2
Jaha, idag har jag gjort utställningsdebut. Det var både kul o läskigt. Först tyckte jag det var hemskt med alla ben och alla hundar runt mig men när jag kollat läget ett tag så var det inte så farligt. Jag fick nosa på lite olika hundar, det var trevligt. Sen träffade vi Zimon - min kille från kursen. Han är söt o lika liten som jag. Och sen träffade vi Chili också, hon som var och hälsade på hemma hos mig när jag var liten valp bara. Henne minns jag också. Just ja, jag träffade min uppfödare Charlotta med - fast hon var jag lite rädd för, hon luktade konsigt. Matte sa att hon känt o klämt på 70 hundar så det var därför. Synd för jag minns ju en snäll "tant" som luktade Charlotta! Hoppas hon luktar rätt nästa gång vi träffas så jag vågar kela lite med henne.
Jag var duktig i ringen och gick jättefint, matte var nöjd med mig och domaren med. Jag blev BIR, fast så hade jag ingen konkurrent heller ;). Fast är man snygg så är man!
Något annat som hänt sista veckan är att jag har börjat löpa. Jag tycker förvisso att jag har löpt större delen av mitt liv, jag gör det varje dag i skogen ju! Så varför denna uppståndelse? Själv fattar jag inget...
Just ja, jag måste ju gratta syster Nikki igen - idag blev hon BIS3 (fast inte på samma utställning som jag) Du är duktig!!

22/5
Hej igen! Nu har det gått tre månader minsann - oj vad tiden går och vad jag växer. Nu väger jag 8,7 kg på fastande mage. Är ändå ganska låg säger matte, säkert inte mer än 36 cm eller så. Men jag är inte fet på något sätt, smal som en sticka under pälsen. Pälsen ja, den falerar... har kala fläckar på låren och under magen har jag nästan ingen päls alls längre. Gör inget, jag är lika glad ändå, utom när matte vill borsta mig under magen - det gillar jag inte det rivs... Då lägger jag mig ner. Annars är jag väldigt duktig och står/sitter/ligger fint när hon borstar mig, FAST det är ganska trist. Ibland får jag ett hundkex att tugga på bara för jag är så duktig! Det gillar jag!
Jag har hunnit med tre utställningar till. Det gillar jag däremot INTE. Jag tycker det är urbota trist att springa där och visa upp mig inför alla andra. Sen ska gubben eller tanten som är domare peta mig i munnen med. Usch och tvi! Jag backar och konstrar. Sista gången var domaren livrädd och trodde jag skulle bita honom när jag viftade lite med huvudet. Honom lurade jag snabbt! Matte fick visa mina tänder till sist, för den fegisen. Men bara därför fick jag inget HP. Trist förstås men jag fick bestämma över honom och det var det viktigaste. Det tyckte inte matte förstås - suck!
Vi har även börjat på fortsättningskurs på min skola. Vet inte vad jag gör där, jag kan ju redan allt! Men det är kul iaf, min fästman Zimon är där. Han är en snygg brun tysk mellanspets. Vi är lika gamla. Han är både skitsnygg och duktig. Ännu duktigare än vad jag är, faktiskt, det ska jag erkänna. Vi kramas mycket varje gång vi träffas.
Just ja, jag har ju glömt berätta att vi börjat bo i en plåtburk ganska ofta. Husvagn heter det visst... det är ganska kul och mysigt. Man får vara ute på gräset mest hela dagarna om man vill. Jag och Yoshi gillar det väldigt mycket. Vi går också extra långa promenader i skogen när vi är i plåtburken. Jag är så duktig och stannar när matte säger det och kommer, oftast, när hon kallar. Ibland måste jag "bara" lite på vägen tillbaka. Men jag får vara lös på skogspromenaderna, till skillnad mot Yoshi. Härligt!
Nu har jag nog inget mer att berätta för tillfället. Ni får gå in på min bildsida och kolla lite nya bilder. Vi hörs och störs! // Twixi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Design: © 2006 Marcus Svensson

© Lena Svensson Alla rättigheter reserverade 2004-2009