Yoshis Värld          

 

 

 

Namn:    Jiro Yoshi Takahashi

Född:      2006-09-22

Mamma: Chonix Shika

Pappa:   Chonix Patorikku (Shippy)

Syskon:  Mio

Värt att veta: Lisbet kallade mig tjockisvalpen för jag är större än min storebror och för att jag är så glad för mat. Passar ju bra in i min nya familj då.
Jag är en riktigt stöddig valp, jag försöker sätta min nya familj på plats - det är ju JAG som bestämmer! Men det tycker inte matte och husse. Dumt va?
Numera, snart 3 månader senare är jag faktiskt inte tjock alls längre. Bara snygg och stilig!
Sen kan jag ju berätta att min bästa vän i världen, det är husse det! Han gillar jag mest, så de é så!

Dagbok:

13/11
Ja än så länge bor jag kvar i tryggheten hos min uppfödare Lisbet, min mamma o storebrorsan Mio. Men snart ska jag visst flytta - vad det nu ska vara nödvändigt för. Vi har ju det bra här! De var och hälsade på mig häromdagen, familjen jag ska bo hos. De verkade ganska snälla o de kelade och busade med mig och bjöd mig på hundkex. Det var första gången i mitt liv och det var ganska gott faktiskt. Sen fick jag en leksak också av dem, en tygälg med långa ben. Först tyckte jag den var väääldigt läskig men sen tog brorsan den och då kunde den ju inte vara så farlig. Så senare lekte jag med den och till och med tog med den bakom soffan där jag somnade med den. Älgen ska jag få ta med till min nya familj. Det blir nog bra, fast jag kommer att sakna Mio och min mamma. Tur jag och Mio ska gå samma valpkurs så vi kan leka och busa varenda vecka!
Om ni undrar om mina namn, så heter jag Jiro i stamtavlan - det lär betyda den andra födda hanen och det är ju jag. Yoshi är också japanska och betyder god, snäll duktig och det är jag ju! Sen det däringa sista namnet som är så svårt att säga, det är min nya husse som tvingade på mig det! Det är ett teleskop med japanskklingande namn... tur man slapp kallas det iaf!

17/11
Idag har jag åkt bil en lång stund, det var ganska spännande faktiskt. Men mot slutet sov jag en stund. Sen blev det ännu mer spännande - jag kom till ett helt nytt ställe och här skulle jag visst stanna sa de. Det var ett ganska bra hem, de har en likadan vovve som jag men han sitter innanför några blanka dörrar o vill inte komma ut till mig! Fånigt. Ja, kolla i mitt galleri så ska ni få se.

22/11
Nu har jag bott här några dagar och min matte och husse säger att jag är den duktigaste valp som finns! Jag har inte längtat efter min mamma eller Mio en enda gång! Iaf inte så jag har gnällt efter dem. Jag äter, leker och sover precis som jag ska och jag är helt rumsren och har varit det sen jag flyttade hit. Klart! Man är ju renlig av sig, ingen lortgris. Bara när jag gräver i rabatten, då blir jag ju skitit och då tycker matte att jag måste torka tassarna - har ni hört så fånigt! Ofta smiter jag in så fort att hon inte hinner ta mig - haha!
Vi är ute i koppel några gånger om dagen. Trädgården är spännande, det finns såååå mycket att lukta på kan ni tro. Massor av kul löv och små grenar och pinnar. Ja oj vad livet är härligt!

4/12
Jaha, då har man flyttat in på allvar. 2,5 vecka har jag varit här och det är riktigt bra. Fast jag får inte göra som jag vill. Som när jag vill busa lite o bitas o så - då blir de sura på mig o vill inte leka. Taskigt tycker jag. Annars är de ganska okey.
Vi har en liten trevlig skog mitt för huset, där brukar vi promenera ett par gånger om dagen. Ja matte eller husse promenerar själv studsar jag omkring utanför stigen och luktar på allt. Jag får gå ganska fritt med en lång lina efter mig. Den atackerar jag ibland.
Oh, jag har ju glömt berätta att jag faktiskt redan har lärt mig en konst! Snart en hel vecka sedan minsann. Jag kan sitta när de ber mig om det!! Duktigt va. Själv är jag väldigt nöjd och massor av godis fick man då man lärde sig det. Kanonbra!

12/2 2007
Jag och matte har varit väldigt dåliga på att uppdatera vad som händer med mig, så vi får väl göra en resumé med det viktigaste.

I december var det mycket konstigt som hände. Först möblerade min familj om i vardagsrummet för att sedan sätta ihop en massa plastsaker som såg ut som grangrenar. Mycket mysko. På de grenarna hängde de sen glittriga saker, ljus och blanka kulor. Det hängde en så lågt att jag kunde daska till den då och då. Brukade skälla ut den, för den inte skulle tro att den var vackrare än jag! Ha!
Sen kom det då det som de kallade jul. Dagen innan den riktiga julen åkte vi till farmor och farfar. Jag hade inte varit hos dem innan. Där var mycket nytt att lukta på. Där var två barn också som gillade att busa med mig. Helkul, men jobbigt.
Så på julaftonen då kollade jag först på Kalle Anka här hemma. Jag orkade inte hela, somnade mitt i. Efter det var det in i bilen och hem till mormor och morfar. Där har jag varit förr, de bor så nära. Där är kul. Björn och Olga var också där, de gillar jag skarpt, helst Björn! Människorna skulle äta mat i långa banor och inte bjöd de på mig inte, fast jag fick minsann en köttbulle av mormor i smyg! Efter maten kom det roligaste - paket! Oj oj, det var flera paket till mig! Det var godis och några leksaker. Bäst gillade jag en nalle med en skojig tomteluva. Ja om man inte räknar paketpappret förstås. Men det är jobbigt att fira jul, så jag tog mig en lur under granen när paketen var borta.

Några dagar efter jul hände något jättekul. Först fick jag åka i den tråååkiga bilen en låååång stund men sen! SEN fick jag träffa Mio min egen brorsa. Ja min mamma var också där! Åh vad kul vi hade jag och Mio. Vi fick nästan inte nog av att busa med varandra. Sen var där en hundtränare o lärde matte och husse lite tricks. Vad jag var trött när vi åkte hem.

Därefter var det nytt år. Det for omkring en massa glittrande saker på himmelen som lät och blixtrade. Det var ganska fascinerande faktiskt. Jag och matte stod i fönstret och tittade ut. Jag var inte det minsta rädd. Man är väl en tuff hund!

När det gått några dagar på det nya året så kom det en stor Shiba och hälsade på mig några dagar. Hon heter Sela och är svart och vit. Sela är 08-a o hon tyckte nog att hon var något för hon morrade en hel del på mig, fast det är jag som bor här! Hon ville inte alls leka så mycket med mig som jag med henne. Dumt va?! Men jag tuffade till mig och hade faktiskt dragkamp med henne om mina leksaker som hon snodde! Jag brydde mig inte om att hon morrade på mig. När vi var ute i skogen blev det mer fart på tanten, då kunde hon springa runt lite med mig. Kanske vi får träffas fler gånger?

Jaha, vad har mer hänt då... Jo just det! Jag har ju börjat gå i skolan. Valpskola. Vi är sju valpar. Några är väldigt stora. Jag och en svart spets och en schnauzertjej är minst, iaf i storlek. Men jag är ju klart sötast! Första gången vi kom så sa alla "åh, vilken söt valp" *stolt*.
Jag är väldigt duktig med om jag får säga det själv. Fast det är jobbigt, jag blir ganska trött mot slutet. Vi övar nästan varje dag hemma också, det är kul. Så får man mycket gott godis också.

Ett veterinärbesök har jag också hunnit med. Det är så att jag hade väldigt mycket klåda och så fick jag kala fläckar på huvudet. Veterinären han sa att jag kanske var allergisk, så nu skulle jag äta annan mat. Matte har hittat en god sort som är gjord på lamm och ris. Jag bara älskar den faktiskt! Så det var inte så dumt. Det dumma är att det inte finns så mycket olika godissorter så jag får min goda mat ofta. Sen har matte fixat lite godis av lammfärs också. Det har vi på kursen. Det går ner minsann.
Klådan har blivit mycket bättre men är inte helt borta än.

Jag har tappat en del tänder och en hel del päls, men så ska det vara.

Just ja! Jag höll på att glömma att berätta att det ju varit snö! Oj vad kul det var! Jag skulle kunnat vara ute hela dagarna. Härligt att gräva i och äta och när de kastade snöboll jag skulle fånga i luften. Måtte det komma mera snö snart!

Nu har det nog inte hänt så mycket mer väsentligheter som jag vill förtälja för er. Nu får ni kika på alla nya bilder matte klistrat in i mitt album. Hej svejs!! // Yoshi

21/2
Idag har det hänt något fantastiskt kul, kan ni tro. Min snälla husse har varit ute i snöovädret heeeela dagen och spikat och hamrat. Han har satt upp nätstaket runt hela gräsmattan på framsidan så att jag kan vara där och leka! Hurra vad han är bra!
Innan har jag ju bara haft en 10 kvm att lukta runt på, inte mycket att busa på. Men nu! Nu har jag massor av plats. Jag invigde med att springa runt, runt i racerfart, hoppa och studsa och leka i snön. Åh vad härligt det var! Tack snälla husse!!

2008-10
Hej allihop!
Det var ju såååå längesen matte satte sig och skrev här, det har ju hänt så mycket under den här tiden. Får dra det lite snabbt.

- Jag har givetvis växt mycket och blivit en lagom tjock och stilig man i mina bästa år. Jag väger strax under 13 kg.

- Jag har varit på några utställningar, om det kan du läsa under knappen utställning.

-Jag har fyllt både 1 och 2 år!

- Jag har skadat min ena klo och fick gå till veterinären och fixa med den. Det var verkligen hemskt. Fast jag var nerdrogad så kändes det väldigt obehagligt när han höll i min tasse och fixade med den. Sen klippte han klorna med och det var inte ett dugg kul det heller! Dumma vetten!

- Jag har varit på semester ett par tre gånger, både tältat och bott i husvagn. Första gången var förra sommaren då vi tältade några dagar på Gotland. Det var spännande men lite jobbigt för jag var ju tvungen att vakta varje gång någon pratade utanför tältet! Så när vi väl kom hem igen var jag ganska så trött.
Våren efter skaffade matte och husse husvagn. DET är mysigt! Man får vara ute hela dagarna om än kopplad, men det är så skönt så! Första långa resan med den var till Stockholm. Där fick jag träffa flera andra shibor, bland annat Sela som jag träffade när jag var liten valp. Hon tyckte fortfarande att jag var väldigt jobbig. Förstår inte det, jag vill ju bara leka! Hon har en storasyster med, lika "trist" hon, hon heter Tasha. En kväll hade jag hundvakt, både av människa och just en hund. Det var Bea och hennes matte Ros-Marie som jag fick vara hos, så husse och matte kunde gå ut på restaurang med Patrik. Patrik är Sela o Taschas lillhusse. Honom gillar jag så det var synd man inte fick följa med. Jag hade med lätthet hjälpt till att äta upp maten.
I Stockholm åkte jag tunnelbana, det var cool. Jag la mig på magen o studerade folk. Inne i "gamla stan" kan ni tro att det var många människor som vände sig om efter mig och log. En hel del stannade o pratade med mig också och sa att jag var såååå söt. Vet jag väl att jag är, alla säger ju det hela tiden. Men det är ju alltid roligt att få höra förstås!
När det blev sommar åkte vi till en ö - Öland hette det logiskt nog. Där var det full rulle. Många människor och hundar att skälla ut. Jag gillar INTE när de kommer för närma min "tomt". Matte och husse skällde i sin tur på mig. Till slut köpte de ett vindskydd och satte för så jag inte kunde se så mycket. Så himla dumt! Men det var på ett sätt skönt, för jag kunde slappna av mycket bättre. Vi var ute på många utflykter och promenader med. En trevlig resa faktiskt, hade man bara sluppit åka bil hade det varit ännu bättre.

- Jag har flyttat. Förra vintern flyttade vi från min fina trädgård :(. Den saknar jag faktiskt en hel del. Men lägenheten vi bor i har en kanonbra inglasad balkong där jag kan sitta på ett litet bord och spana, för spana - det är livet det! Det bor många trevliga människor och hundar här i närheten, det gillar jag. Jag är mycket social för att vara shiba, säger matte. Jag gillar alla människor och hundar jag. Utom stora bruna/mörka - för jag har blivit överfallen av en sådan ful sak i våras. Usch! Men de flesta brukar vara snälla bara jag får hälsat.
Nu ska vi visst flytta igen... hmm. Har redan varit där och kollat några gånger. Det verkar ganska okej, det är ett lågt fönster i vardagsrummet och där kan jag sitta i den breda fönsterkarmen och titta ut på parkeringen och vägen utanför. Där händer massor av saker hela tiden. Så jag ska nog kunna trivas där med.

- Jag har gått på två kurser till, både fortsättningskurs och på rallylydnad. Min kompis Buster, en mycket stilig bulldog, var med på alla tre kurserna. Honom gillar jag och han mig. Han finns på bild på min sida om kurser jag gått. Jag har en jättebraig "fröken" på skolan. Hon heter Marie och jag gillar henne skarpt. Förutom när hon ska bråka med mig och titta på mina tänder osv. Marie har en länk på min länksida om ni vill se vad hon har för kurser och annat kul. Själv är man ju med på bild där också, ja Buster också förstås. Snyggingar som vi är.

- Jag ska få en "lillasyster"! Har ni hört på maken?! Jo det lär vara sant. Hon ska heta Twixi och är född på min tvåårsdag den 22/9. Kul vi får samma födelsedag minsann. Fast det är ju lite dumt med, det blir bara festmat en gång varje år förstås - tänkte inte på det... Hon ska flytta hit i mitten av november, efter vi har flyttat till nya stället. Hon ska så klart få en egen sida hon med, så klicka på Tvixi-knappen så kan ni se och läsa mer om henne. Oj vad mycket roligt vi ska ha, busa hela dagarna långa!

Nu har det inte hänt mer viktigheter, jo det har det säkert men jag kan ju inte berätta allt då hade ni inte orkat läsa alla bokstäverna. Ni får klicka er in på gallerisidan istället och kolla bilder. Matte har lagt ut en massa bilder från min uppväxt.

Vi hörs! Må så gott! // Yoshi

Januari 2009

Gott nytt år allihop!

Min lillasyster Twixi kom i mitten av november och ärligt talat gillade jag henne inget vidare de första dagarna - hon var HEMSK! En liten bitig skit som bara traskade in här och trodde hon bott här före mig - minst sagt. Jag låg mest på soffan o surade de första dagarna, dit upp nådde hennes vassa tänder inte och hon skulle väl ändå snart åka hem till sig igen! Men lite söt var hon faktiskt och det var ju en shibatjej så man fick ju hålla lite koll iaf.
Men vet ni, hon åkte aldrig härifrån! Hon är här fortfarande, så jag fick ju ta mig ner från soffan och kolla lite mer på henne. Till min förvåning märkte jag att hon faktiskt var ganska kul - sina vassa tänder till trots. Så jag började leka lite smått med henne och efter det har jag inte kunnat sluta! Hon är faktiskt riktigt rolig att ha här. Helst när jag först äter upp mitt eget tuggben så fort jag kan, för att sen sno hennes med! Dubbelt upp av godsakerna med andra ord! Man får väl dra lite nytta av situationen iaf!

 

 

 

 

Design: © 2006 Marcus Svensson

© Lena Svensson Alla rättigheter reserverade 2004-2009